I fredags kom det åter igen varuprover från ett barnproduktsföretag till mig med posten. Nu var det i stället dags för Nestle att försöka locka oss att börja köpa deras produkter, ”som ger en bar start i livet”.

img_20161114_085049

dsc_0062

Blir mest bara trött på hela grejen, att försöka lura föräldrar att deras barnmatsprodukter är bra! Bara deras slogan får mig att tänka, lite väl bra för att vara sant och lite för påklistrat. Sen är det själva innehållet som står i broschyren som kommer med produkterna.

"Gott med riktig mat"

”Gott med riktig mat”

”Gott med riktig mat”, här har vi tydligen helt olika uppfattningar om vad som är RIKTIG mat. Sedan när är riktig mat, burkmat med t.e.x kött med ”oklart” ursprung. Kan nästan inte bli mer fel än så. Precis som när Semper försökte, för någon månad sedan så försöker även Nestle, att påpeka att ”Bra frukostvanor grundlägger man tidigt och en järnberikad barngröt är ett utmärkt sätt att få i sig bra näring”.

Jag  är fullt medveten om att små barn behöver få i sig järn och att deras egna ”förråd” inte räcker särkilt långt från ca 6 månaders ålder. Därför ska barnen självklart få i sig järnet från den mat som de får i sig. Det finns riktig mat som barnen kan äta och få i sig järn ifrån. t.ex. leverpastej, havregryn, aprikoser och paltbröd. Att lära barn äta riktig mat tidigt, tror jag dessutom är otroligt viktigt del i smakträningen och att skapa en bra relation till mat.

Ps. I dag köpte jag lite nytt paltbröd =)