Den senaste dagarna har jag funderat rätt mycket på det här med att verkligen leva fullt ut och att hinna ha roligt. Vet inte exakt varför dessa tankar kommit just nu! Gissar att det har att göra med hur den senaste tidens olika galna attacker runt om i världen har skakat om, att Matilda Rapaport (en av mina förebilder) gått bort efter en lavinolycka och vår Samuel. Han är ju raka motsatsen till allt det där hemska och ofattbara. Ett nytt inslag i vår vardag, ett liv som just börjat och som nästan alltid ger mig en bra start på dagen. Det där lilla tandlösa leendet som stirrar mig rakt in i ögonen någon gång mellan 08.30 och 11.00 varje morgon när han vaknat.

Att hinna med att göra roliga saker medan man lever. Carpe diem, catch the day eller what ever you wanna call it! Tror inte det bara är jag sitter fast i det där vardagliga ekorrhjulet som bara snurrar och som går på autopilot. Vi kan alla behöva en ”break” lite då och då och stanna upp och fundera över vad vi vill göra med våran tid. Att prioritera det som är viktigt för oss och de saker eller människor som får oss att känna oss glada och ha roligt.

Som många av er redan vet, så stavas en av mina viktigaste lyckokickar, TRÄNING! Klarar mig helt enkelt inte utan den ! Varken innan graviditeten under eller nu när Samuel finns. Därför ligger den väldigt högt upp på prioriteringslistan hos mig (även om jag och M nu är småbarnsföräldrar). Ser det ENDAST som en prioritering/planerings-fråga hemma hos oss. Som I dag t.ex. I morse bestämde M att han skulle spela badminton med en av sina kompisar nu på kvällen, självklart var det inga problem för min del att vara hemma med Samuel. Men under dagen var det så klart viktigt att jag då i stället fick till ostörd träning , inga problem det heller. Vi fick bara planera in vår träning under olika tidpunkter under dagen. Svårare än så tror jag inte att det behöver vara. Vet inte hur många gånger som jag fått höra av både vänner och klienter att de inte hinner med att träna. Som sagt, PRIOROTERA PRIORITERA! Oavsett om du har barn eller inte så visst kan du hitta tid och väldigt ofta hittar vi tid för att göra saker som är roligt!

En av de andra saker som får mig att känna glädje och ha roligt är de där galna upptågen som M står för lite då och då. Som i går, vi hade just kollat klart på ett avsnitt av serien Arrow. Den handlar om  en superhjälte (Oliver) som bär luva och mask och som ska rädda en stad från ondska etc.  Olivers vanligaste replik är, I´m gonna save this city!

Efter att vi har kollat klart går jag för att borsta tänderna, M kollar in på toa med en av mina mössor neddragen över ansiktet och skriker, I´m gonna save this city, save this city =) Jag börjar tokgarva med hela munnen full med tandkräm! Me like =)

En annan rätt rolig händelse var i förra veckan när jag och Samuel sov hos mina föräldrar. Min mamma jobbar under ett par veckor nu, så att hon kliver upp vid 06.00. Jag och Samuel sover i rummet bredvid och jag var uppe vid typ 04.30 för att amma och byta blöja. Sen somnar jag om igen och vaknar lätt av att mammas klocka ringer vid 06.00. I och med att vi sover i ett rum som ligger mot solen, så var det rätt duktigt varmt redan vid den tiden. Så jag gick upp bara för att gå ner i källaren och lägga mig och Samuel. Var långt ifrån pigg, så att jag somnade om rätt fort. Vid 06.30 hör jag något oljud, porslin som typ slår. Vaknar till rätt ordentligt och inser snart att det är mamma som har kommit på den ”briljanta” idén att typ kasta in den rena disken i skåpet. Efter ett tag blir det det tyst och jag hör pappa vid ytterdörren, han stänger den lite hårdare än vanligt och säger något som jag inte hör. Vad jag däremot hörde var att mamma säger, TYST TYST nu Sandra sover där nere! (det är bara en trappa mellan köket och rummet där jag och Samuel sover) . Verkligen omtänksamt av henne att tänka på att vi sov och be pappa om att vara tyst och sedan fortsätta ”kasta” in tallrikarna i hyllan, en efter en, ”KLÅNG KLÅNG KLIRR”. Under grillningen senare på kvällen hos mamma och pappa, sitter vi sedan allihopa och skrattar högt åt händelsen.

Livet kan vara kort, så  kom ihåg att skratta och ha roligt även i vardagen!