Hela förra veckan var jag, Samuel och mamma i Palma på semester. Perfekt med lite extra D-vitamin, miljöombyte och äventyr innan jag nästa vecka börjar jobba dryga 20%. Måste börja med att erkänna att, innan resan var jag lite orolig inför flygningen med Samuel. Han fyllde ju 5 månader där nere och man vet ju aldrig hur så små barn reagerar på nya miljöer, flygning etc.

Både flygningen ner och hem gick riktigt bra. Försökte följa fler av råden som jag fått från vänner som har rest mycket med sina knattar. Framför allt att ge Samuel mat vid start och landning, så att inte skulle känna av sina öron och eller bli rädd. Under flygningen dit, var Samuel vaken typ 1 timme (och var glad) och blev bara lite ilsken när mjölken i flaskan tog slut (jag var uppenbarligen inte tillräckligt snabb att fylla på den). Sen sov han mest. Kanske inte så konstigt med tanke på att han är en sömntuta som gärna sover minst till 07.45. Flyget ner gick redan 06.20 från Arlanda och från att vi  lämnade vår lägenhet sov han i princip konstant fram till att vi gick på flyget.

Väl nere i Palma blev det först lite strul med taxiresan in till lägenheten som vi hyrt. Vi åkte med en rätt otrevlig chaffis, som fick se adressen nedskriven. Trots detta läste han slarvigt och släppte av oss på fel adress. Jag kan väl säga att jag milt sagt, kokade av ilska . Stekhett i solen, med massa packning, svetten som lackar, Samuel i bärsele på mig som började bli otålig och samtidigt veta att om 10 min skulle vi möta en tjej skulle ge oss nyckeln till lägenheten. Som tur var mötte vi en schysst kille som hjälpte oss att kolla upp adressen och sedan fixa en ny taxi (med en mycket trevlig Kvinnlig chaffis) som körde rätt! =)

Väl framme vid lägenheten så mötte en snäll och hjälpsam tjej, oss upp med allt bagage, vilket verkligen behövdes. Lägenheten var verkligen schysst och jag kan absolut tänka mig att använda mig av bolaget , Sun Hat villas igen när vi ska hyra bostad utomlands! Bra läge, centralt mitt i stan i ett område utan massa nattklubbar, 3-4 min promenad till en mataffär (vid Plaza Mayor), flera bra matställen bara runt hörnet, 15 min promenad till stranden och knappt 10 min ner till katedralen. Bara ett minus, det fanns hiss i huset, men från gatan var det först en trappa upp till hissen =/

Under veckan var vädret helt perfekt för oss, 18-25 grader, lite molnigt och sol blandat.

En dag på stranden

En dag på stranden

Såsande

Såsande

Mamma som njuter av solen!

Mamma som njuter av solen!

Sen fick vi smaka på en av de värsta regnskurarna som jag varit med om under vår lunch andra dagen. Av slump hittade vi ett mycket bra ställe att äta på, ”Portic” som serverade schysst paella =) Mer om all den goda maten vi ätit under veckan i nästa inlägg!

I övrigt tog vi det mest lugnt under veckan, åt otroligt mycket gott, shoppade lite (mest nya kläder till Samuel), var nere på stranden ett par gånger och kollade runt i stan.

På upptäcksfärd i gamla stan.

På upptäcksfärd i gamla stan.

Tyvärr hade jag lite otur och blev lite snurrvlig, så en dag blev det vila i sängen för hela slanten för mig. Medan Samuel fick vara på äventyr med snälla mormor på stan. Vi har verkligen haft en riktigt bra vecka och jag gillar Palma, dels för att flygningen ner är kort, klimatet, den goda maten och för att staden är lagom stor =) Sen tycker både jag och mamma om att sitta på en uteservering och ta det lugnt i solen och bara titta på omgivningen!

Att resa med Samuel gick också över förväntan, han har varit en ”gladis” i stort set hela veckan. Det märks väldigt tydligt på honom, att om vi bara följer hans rutiner så flyter dagarna på bra både hemma och borta. Just nu är den viktigaste rutinen att få sova middag (gärna i en riktig säng) 11.30-13.30 och att få amma strax innan dess samt upprepa samma sak inför hans läggning 20.00-20.30. Sen är det självklart att även han märkt av att vi inte varit hemma, han har verkligen haft fullt upp att se sig omkring så fort vi klivit utanför lägenheten.

Även hemresan gick bra trots att vi var lite sena att lyfta från Palma. Samuel var vaken typ lika länge som på flyget ner (inte lika lättroad dock), men somnade efter ett tag och sov tills planet rullade in mot gaten på Arlanda. Försökte ge honom mat (i sömnen), men det var inte ens nära, helt utslagen.