Finally

Nu till bröllopet i lördags. Ceremonin skulle hållas utomhus på ett gammalt seglarfartyg nere i hamnen i Göteborg (både Helena å Mike är seglare). Precis innan vi tog taxin från hotellet, så såg vädret rätt okej ut, mulet men utan regn. Givetvis , kommer det en skur 15 min innan vigseln skulle börja, och vi hade inget paraply med oss tyvärr. Alla gästerna fick springa in under tak och vänta tills regnet hade lagt sig, så allt blev lite försenat. Efter lite väntan slutade äntligen regnet och vi fick ta plats uppe på däck i väntan på att vigselns skulle börja.

Helena & Mike på väg mot vigseln.

Helena & Mike på väg mot vigseln.

Vilken fin ceremoni det blev, brudtärnor i ljusgula klänningar och marskalker i blåa kostymer och så brudparet så klart =) I och med att mer än hälften av gästerna på bröllopet var engelsktalande, så hölls vigseln på engelska. Sen sjöng en tjej på svenska. Allt kändes väldigt trevligt och jag som inte är så mycket för långa ceremonier, tyckte det var en fullträff tidsmässigt. Efter vigseln blev det mingel nere under däck, med skumpa å snittar.

Jag och Mathias under minglet.

Jag och Mathias under minglet.

Sen var det dags att ta båten till festlokalen för middagen och festen. Måste börja med att ge Helena EN STOR ELOGE! Vet att du har lagt ner otroligt mycket tid och jobb på att planera ert bröllop här hemma. Minns förra året när jag var nere och hälsade på dig i ”Götet” och du åkte runt och kollade lokaler, platser till er vigsel, kollade efter lämpliga hotell för alla gäster från N.Z m.m. Du lyckades verkligen planera och fixa allt, så att er bröllopsdag blev toppen. Trevlig vigselcermoni och mingel, fin lokal för festen med utsikt över havet, grymt god mat och en ”galen” fest med många tokladdade ”kiwisar” i spetsen =)

Nu till några roliga inslag under bröllopsmiddagen. Under middagen fanns det en svensk ”toastgirl”, Anna och en nyazeelänsk toastmaster som turades om att presentera talare, hålla i lekar etc. Vid ett tillfälle skulle Anna säga att det blir en paus i programmet och säger (i alla fall vad hela vårt bord hörde), as we say in swedish,  now it´s time to spread your legs” =) Givetvis skulle hon ha sagt,  ”Stretch your legs”.

Ytterligare än rolig sak som inträffade vid vårt bort under middagen. En av ”kiwisarna” vid vårt bord (Brandon) hade hört talas om traditionen som vi har med snaps på kräftskivor och i och med att några av hans vänner varit med på en kräftskiva med Helenas familj, så var väl hans idé inte så dum. Efter att vi hade fått in förrätt och varmrätt, serverades dessertvin till efterrätten i glas som var betydligt större än snapsglas. Brandon, som killen hette, trodde att detta var snaps och när alla skålade, shottade han i sig hela glaset med dessertvin, MUMS!

Sen måste jag också berätta om den fantastiska mix av människor på dansgolvet under festen senare efter middagen. Tror aldrig jag har sett så många olika typer av människor ”svänga sina lurviga”, särskilt var det föräldrargenerationen som imponerade med dans till allt från Avicii, ABBA,Kanye west mfl.

Avslutningsvis, tack för ett grymt trevligt bröllop Helena och Mike! Och som så ofta, när du är i närheten Helena, det blir skratt och glädje=)

Jag och Helena.

Jag och Helena.

Huvudrätten =)

Huvudrätten =)

 

 

 

Mike och Mathias.

Mike och Mathias.

PS. Är övertygad om att du även bjöd ”Donkenpersonalen” på skratt, när du gled in där vid 4 tiden på morgonkvisten i bröllopsklänning för att Mike var hungrig =)

1 kommentar

  1. Helena

    Tack så kul att läsa! Tack för att ni kom ner och firade med oss! Så mycket skoj på en o samma dag, helt otroligt! ..Det är ju lite fix o trix med ett litet knattetroll så tack mor o far som hjälpte till också!

© 2024 Sandra Rusk

Tema av Anders NorenUpp ↑