Ni som redan känner mig och M, vet att vi är ganska så olika på många plan. En morgonmänniska, en kvällsmänniska, en som är grym på att fickparkera å en som är rätt usel, en som älskar att basta, en som avskyr det och en som älskar att kolla på sport och en som i stort sett skulle klara sig typ ett helt liv utan att se sportnytt m.m., och en som ibland går i sömnen å en som istället nästan ramlar ur sängen i sömnen, listan kan göras hur lång som helst.

Tillbaka till det här sista, saker som sker när vi sover. Det är ju jag som lite då och då (var ett tag sen nu), vaknar av att jag är påväg att ramla ur sängen. Drömmer regelbundet att jag faller ner från något och, vaknar nästan alltid av att min ena fot är nästan nere i golvet, lite ”halvolustig” känsla det där. Och nu till förra veckans händelse med M. Jag och Samuel ligger och sover i sovrummet. M sover inte med oss i och med att han jobbar och är extremt lättväckt. Tror klockan vara omkring 3 på morgonen, jag hade ganska nyligen varit uppe och ammat och just somnat om. Vår ena dörr in till sovrummet öppnas hastigt och jag vaknar till och ser M komma in i sovrummet och sätta sig på sängkanten. Jag mumlade, ”Va? vad är det frågan om.?”M mumlade tillbaka, ”mmm mmm, nää!” och sedan reser han sig upp och går ut från sovrummet genom den andra dörren. Till en början trodde jag faktiskt att han var vaken, vilket absolut INTE var fallet =)

Ytterliggare en sån här ”sömnpromenad” lyckades M med när jag var gravid i åttonde månaden. Vi hade vid den här tidpunkten strul med en av våra dörrnycklar, som var ute på vift. Jag tyckte att det vara lite obehagligt, med tanke på att jag ofta vara hemma själv under dagarna. Tänkt typ, tänk om någon tok får tag i nyckeln och bestämmer sig för komma förbi när jag är hemma själv =( Tack å lov kom en låssmed förbi efter 48 timmar oh bytte lås, så det gick rätt snabbt i alla fall.

Innan låset vara bytt, så vaknade jag en natt av att det är någon som var vid dörren och drog i handdtaget flera gånger. Minns det så väl, vaknade upp av ljudet och trodde först att M var inne på toa och att han måste väl ha hört det där ljudet. Smög mig upp å kollade ut i hallen och tänkte just ropa på M, när jag ser att ytterdörren är öppen. Vad jag också ser (vi har loftgång och fönster ut mot den), är M ute på loftgången i bara boxer gåendes från vår lägenhet. Han går bara en kort bit, jag ropar ”Morris, Morris” (Mathias smeknamn), han vänder sig om och går tillbaka mot vår dörr och går in och lägger sig som att inget har hänt. Självklart var han inte vaken den här gången heller =) Men den här gången, vaknar han i alla fall till när han kommer in och säger, ”VA? Jag måste gått i sömnen!”, jag bara garvade och gick och la mig igen!

Som sagt, allt kan hända när man sover!