Startade gårdagen med att åka in till stan i morgonrusningen med mina pojkar för att fixa lite ärenden. Och tro det eller ej, men det var faktiskt rätt trevligt att vara på ”besök” i morgonrusningen =) Framför allt kunde jag inte låta bli att inspireras av alla cyklister som jag såg mellan Hornstull och Fridhemsplan. Skulle gärna ta mig ut på en cykeltur innan hösten slår till ordentligt i den här stan. Senast jag fick nöjet att sitta på min älskade racer var för nästan exakt ett år sedan. Jag och M hade under den sommaren en rutin att köra en lång cykelrunda/v.
En av de här rundorna i aug minns jag särskilt väl. Vi var på väg hem efter att ha varit förbi, Farsta (för att testa ”Bun meat bun”) och Skarpnäck m.m. Ingen galen varm dag. När vi kommer i närheten av midsommarkransen från Årsta är det en liten backe som vi ska upp för. Vi har cyklat där flera gånger sedan tidigare och det brukar inte vara några problem alls för min del. När vi nästan är uppe känner jag att krafterna tar slut och att den sista delen av vår cykeltur har varit ovanligt jobbig. M säger till och med till mig när vi står vid trafikljuset efter backen, men hur är läget? Du tog ju slut totalt, är det din astma eller har du en förkylning på ingång? Mitt svar blev något i stil med, aaa total soppatorsk, är helt slut! -Jag flåsar som en hund och känner mig ovanligt trött, vet inte alls vad det är frågan om. Ett par dagar efter den cykelturen fick vi veta att det var allt annat än en förkylning på g hos mig, var gravid med Samuel =)
Sedan i går har det i stort sett regnat konstant här. Visst det var ett kort uppehåll i förmiddags. Därför tog jag i dag tillfället i akt att lägga lite tid på min egna sorts ”terapi”, matlagning. Som jag nämnt i tidigare inlägg så vill jag inte att vi köper mat etc. med mycket E-ämnen, onödigt stora mängder tillsatt socker m.m. Därför kokar jag vår egna lingonsylt. Så i dag började jag dagen med att koka lite lingonsylt. Ibland får vi bär av Wille (pappas bror som bor i närheten av Idrefjäll), nu hade vi tyvärr inga kvar av dessa. Istället blev det frustna ekologiska lingon. Lingonsylt är verkligen superenkelt att fixa själv och det krävs absolut inga kockkunksaper alls. Jag gjorde sylt på drygt 1 kg bär och 0,7 dl rårörsocker. Väljer det här sockret för att smaken är fylligare än i vanligt strösocker.
Passade även på att baka lite glutenfria frallor under dagen. Dessa gjorde jag dels en liten del av Leilas mjölmix, gäst, grön mjölk, smör, salt och framför allt på det glutenfria fullkornsmjölet, Durramjöl från ”Friends of Adam”. Jag gillar verkligen det här mjölet, som är grovt och rikt på mineraler. Penslade brödet innan gräddning med uppvispat ägg och mjölk. Sist men inte mins så strödde jag över vita sesamfrön över frallorna. Blev rätt schysst och det finns få saker som slår att äta nybakat bröd, när smöret smälter med ost på =)